Lyžařské areály v Krkonoších začínají shánět pracovníky na zimní sezonu

25. září 2021 10:24

Provozovatelé lyžařských areálů v Krkonoších začali hledat potřebné pracovní síly na zimní sezonu. Jde nejen o lidi k vlekům a lanovkám, ale také do půjčoven, lyžařských škol nebo do občerstvení.

„Aktuálně se pohybujeme někde kolem stovky zaměstnanců. A v průběhu klasické zimní sezóny narůstáme až na šest set pracovníků," přiblížil potřeby zimního provozu obchodní manažer lyžařského střediska ve Špindlerově Mlýně Adam Svačina.

Shánění sezónních pracovních sil se proto už rozjelo ve velkém. Provozovatelé skiareálů je hledají na úřadech práce, inzerují v mediích i na sociálních sítích. Zájem je prý ale zatím minimální. 

Kvůli koronavirové uzavírce zimních středisek totiž spousta lidí na hory zanevřela. „Získali nějakou nejistotu. Bylo to cítit i v létě, nejen v restauracích. Lidé se přesunuli z těchto oborů," popsal situaci Jakub Janda ze skiareálu Černá hora – Pec.

Navíc zatím není vůbec jistá, jestli zimní střediska letos pojedou v normálním režimu nebo pro ně budou platit nějaká omezení. To bude záležet na aktuální koronavirové situaci.

Spustit audio

Související