Lyžařské areály se připravují na zimní sezónu

23. září 2010

Lyžařské areály se připravují na zimní sezónu. Na řadě míst se již budují součásti umělého zasněžování a připravuje se technika. Potvrzuje to například František Prouza ze střediska v Deštném v Orlických horách: "Zpočátku proběhla nějaká údržba zařízení, potom jsme vylepšovali a zatravňovali sportovní sjezdovku, která nás trvale trápila, a připravujeme už také stanoviště pro zasněžování a zhruba tak během půl měsíce chceme už připravovat stabilní stanoviště na zasněžování."

Orlické hory jsou malebným a mnohými turisty dosud překvapeně objevovaným pohořím na severovýchodě Čech. Rekreační obec Deštné v Orlických horách je rozložena v trojboké kotlině pod zdejší nejvyšší horou Velkou Deštnou (1115 m.n.m.). Turistický rok zde sestává ze dvou sezón - nejvýznamnější je zimní s vrcholící návštěvností v silvestrovském týdnu, klidnějším průběhem v lednu a opět velmi vyhledávanými termíny během února a první poloviny března. Letní turistická sezóna se vyznačuje návštěvností stoupající od června a během července ke kulminačnímu období v týdnech uprostřed prázdnin.
Svůj pobyt v Deštném můžete realizovat v každé roční době. Jarní měsíce od dubna do června vyhledávají především školní skupiny pro pořádání "škol v přírodě", v posledních letech přibývají i skupiny či dvojice důchodců dávající přednost především klidnému a pohodovému pobytu. Podzimní období od závěru prázdnin je ideální zejména pro znalce horské turistiky. Sběr hub, pozorování pomalého utichání horské přírody před příchodem zimy a daleké výhledy ve dnech babího léta zanechávají ve vnímavých duších nezapomenutelné vzpomínky na dny strávené v Orlických horách.

Spustit audio