Lyžařská střediska v královéhradeckém kraji mají dobré podmínky

22. září 2010

Lyžařské areály v Krkonoších i v Orlických horách hlásí před nadcházejícím víkendem dobré sněhové podmínky. Na sjezdových tratích leží od deseti do 120 centimetrů sněhu, upraveny jsou také běžecké stopy v okolí areálů. "Za poslední týden připadlo zhruba 15 centimetrů prachového sněhu, využíváme také mrazivého počasí a pokračujeme v technickém zasněžování sjezdových tratí," uvedl Jiří Beran z lyžařského areálu ve Špindlerově Mlýně na Trutnovsku, kde jsou v provozu všechny sjezdové tratě a přepravní zařízení. Na hřebenech Krkonoš leží přes 60 centimetrů sněhu, v lavinových katastrech platí druhý stupeň lavinového nebezpečí. V nejvyšších partiích Orlických hor leží do 60 centimetrů sněhu.

Dobré sněhové podmínky hlásí lyžařský areál Černá hora u Janských Lázních, kde je 50 až 70 centimetrů sněhu a v provozu je 11,5 kilometru sjezdovek a zhruba pět desítek kilometrů běžeckých tratí.
Výborné podmínky k lyžování hlásí i vlekaři z Orlických hor, například v Říčkách jsou otevřené a upravené všechny tři sjezdové tratě, v areálu se nyní lyžuje bez front, vlekaři také upravili běžecké tratě v okolí areálu.

Spustit audio