Lyžařská střediska nabízejí stále vynikající podmínky

22. září 2010

Stále vynikající podmínky nabízejí před víkendem lyžařská střediska. Sněhu je na horách zatím víc než dost a na některých místech dokonce nejvíce v celé letošní sezoně. To je případ hřebenových partií Krkonoš, kde jsou podle horské služby až přes 2 metry sněhu. V areálech ho mají lyžaři k dispozici o něco méně. Například Špindlerův Mlýn hlásí 90 centimetrů ve Svatém Petru, Horní Mísečky ale už udávají více než dvoumetrovou sněhovou pokrývku. Perfektní podmínky hlásí i střediska v Peci pod Sněžkou, na Černé Hoře i na dalších místech. Na sjezdovkách tu leží převážně prachový sníh a jediné, co lyžování v Krkonoších trochu kazí, je počasí.

A jak to vypadá na hřebenech, dá se ještě vyjet na běžky?
Například Orlické hory nabízejí desítky kilometrů tratí, perfektně upravené stopy najdete ale i v Krkonoších. Milovníci bílé stopy si tady přijdou na své. Jen pozor na odtáté a zledovatělé úseky. To tedy není případ vyšších poloh, ale při dojezdech do údolí se běžkaři mohou setkat právě s lokalitami, kde sníh už odtál a měli by s tím tedy počítat.
V Krkonoších stále platí 3. stupeň lavinového nebezpečí. A to znamená, v žádném případě se nevydávat do lavinových katastrů. Jsou to například Obří, Modrý a Labský důl, Kotelní jámy, údolí Bílého Labe a další. Kdo se ale bude držet značených a upravených zimních tras, tak jemu nebezpečí nehrozí.

Spustit audio