Lví dvojčata Bart a Napoleon oslavila v ZOO Dvůr Králové třetí narozeniny!

2. květen 2015

Velké krabice zabalené do barevných papírů a převázané lýkovým provázkem byly nezvyklými ozdobami jejich výběhů. Bratři Bart a Napoleon patří ke vzácným lvům beberským a jsou k vidění jen v uzavřených chovech, už ne ve volné přírodě. Není tedy divu, že jejich narozeninová párty budila značnou pozornost u zaměstnanců i návštěvníků ZOO.

U lvího výběhu se tlačily desítky rodin s dětmi a všichni chtěli vidět, jak se oslavencům podaří rozbalit dárky a pochutnat si na masových dortech.

Průběh nevšední slavnosti, na kterou se přišli podívat také Maruška Valentová s maminkou Simonou, mluvčí královédvorské ZOO Jana Myslivečková, její kolegové Tomáš Hajnyš a Ilona Kratochvílová, sledovala s mikrofonem v ruce reportérka Dana Voňková.

Lví bratři Bart a Napoleon jsou dvojčata lvů beberských, kteří žijí už jen v uzavřených chovech. Ve volné přírodě byli vyhubeni - o to jsou vzácnější.

Lvi se zájmem sledují dělníky, kteří dokončují vyhlídku nad jejich novým výběhem - Lvím safari.

Jako první se k dortu dostal odvážnější Bart, kterému se dříve podařilo překonat rozpaky nad nezvyklými dárky a davem lidí, který se u výběhu shromáždil.

Vidět lvy, jak se prohánějí po zelené trávě, dovádějí, rozbalují "dárky" a olizují se, bylo velkým zážitkem především pro děti.

K Bartovi a Napoleonovi přibude v nejbližší době sedm samic a vznikne tak lví Safari, které bude průjezdné auty.

Čtyři z nových samic jsou už v zoologické zahradě v karanténě. Návštěvníci uvidí poprvé lví smečku s největší pravděpodobností o letošních prázdninách.

Čtěte také


Zvětšit mapu
autor: DV
Spustit audio