Losos na špenátovém lůžku

Suroviny: 1 stroužek česneku, 500 g čerstvého špenátu, 1 limetka, 4 filety z lososa, 1 červená cibule, pepř, sůl, máslo, olej

Postup:
Odstraníme kůži z lososa, filety osolíme a opepříme a pokapeme je limetkovou šťávou. Připravíme si pánev a lososa osmažíme na másle. Hotové maso odložíme na talířek. Š
Špenát nasekáme na nudličky a spaříme jej horkou vodou. Červenou cibuli nakrájíme na nudličky. Cibuli jen lehce zpěníme na másle a přidáme špenát. Vše osolíme, opepříme a přidáme lisovaný česnek.
Hotový špenát podáváme s lososem. Vše ještě pokapeme limetkovou šťávou.

Zdena Kabourková

Recept můžeme ještě vylepšit – a to tak, že v kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme tavený sýr, který při nízké teplotě rozpustíme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 11. dubna 2015 v 11:04 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.


Zvětšit mapu