Lidé teď častěji volají kvůli výměně pneumatik. Ale i v servisech je čekají opatření kvůli pandemii

20. duben 2020 10:25

Pracovníci pneuservisů na Vrchlabsku teď denně přezují desítky aut. Díky oteplení se zájem řidičů i výměnu pneumatik zvýšil. Prodlužují se čekací doby. Navíc zákazníky v servisech čekají opatření, která jejich majitelé zavedli kvůli pandemii koronaviru. 

Martin Brož právě přijíždí do pneuservisu. Pracovníci otevírají vrata a ukazují mu, aby správně najel na hever.
„Než vám to uděláme, nepočkáte raději venku?"

Čtěte také

Majitel pneuservisu Pavel Kraus posílá zákazníka ven. Zatímco jindy by mohl zůstat uvnitř a práce mechaniků sledovat, kvůli opatření, která tu platí to teď není možné.
„Ani my nevstoupíme zákazníkovi do vozu. On si sám najede na hever."

Pak má dvě možnosti, buď může zůstat po dobu výměny kol uzavřený v autě nebo může počkat venku.

„Může si udělat procházku okolo. Abychom kontakt s ním a s jeho vozem minimalizovali pouze na ony pneumatiky, které máme vyměnit," říká Martin Brož, který se zakrytými ústy stojí před servisem.

Čtěte také

„Musím zůstat venku z důvodu preventivních opatření pro nákaze covid-19. Jinak samozřejmě je uvnitř čekárna, ale v této době musí být všichni venku. Tak se budu zahřívat pochodem a pobíháním sem a tam," usmívá se zákazník. Po výměně pneumatik usedá za volant a vyjíždí ven.

Podle servismanů většina zákazníků současné omezení chápe.
„Jsou i tací, kteří jsou z toho trošku rozčarovaní. S tím, že pokud se jim to nelíbí, tak je slušně požádáme, aby tento prostor opustili. Sezóna je v plném proudu, takže si ji samozřejmě nechceme nechat ujít. Abychom náhodou kvůli nějakému nezodpovědnému jedinci nemuseli zavřít."

Denně tady teď přezují kolem 30 aut

Kdo se chce teď objednat na výměnu pneumatik počká si jeden až dva týdny.

„Měli jsme už nějaká auta asi týden objednána, ale počasí ještě svádí k tomu chvíli posečkat. Ovšem přes den je už někdy nad 15 stupňů Celsia a ráno je ještě zima. Půlka dubna je vždy pravidelně období, kdy se auta přezouvají."

Pracovníci pneuservisů na Vrchlabsku teď denně přezují desítky aut

„Ráno mrzne, odpoledne může být až ke 20 stupňům, tak je to takové na vážkách. S tím, že když se počká, nic se nestane," vysvětluje Pavel Kraus.

Podle něj tedy není potřeba s výměnou pneumatik příliš pospíchat.

Spustit audio

Související