Lidé se mohou hlásit České poště jako sčítací komisaři

19. únor 2021 16:34

Česká pošta hledá ve Zlínském kraji brigádníky pro sčítání lidu. Budou pomáhat s roznášením letáků a formulářů do domácností.

Čtěte také

Podle mluvčího pošty Matyáše Vitíka většinu práce zastanou kmenoví zaměstnanci. Ty ale kvůli rozsahu práce musí podnik doplnit právě o brigádníky. Zájemci se mohou hlásit prostřednictvím webového formuláře na stránkách pošty v sekci volná místa. Brigádníci si podle mluvčího za práci vydělají 183 korun na hodinu.

Letošní sčítání lidu začne 27. března. On-line formulář k vyplnění bude k dispozici do 9. dubna na webových stránkách Českého statistického úřadu nebo v mobilní aplikaci a jednoduchým kliknutím ho odešlete.

Kdo nevyplní formuláře online, bude muset vyplnit papírový formulář, a to v termínu od 17. dubna do 11. května. Za velmi přísných hygienických opatření ho občan získá od sčítacích komisařů spolu s odpovědní obálkou. Vyplněné formuláře bude možné zdarma vhodit do jakékoliv poštovní schránky, poslat na P. O. Box České Pošty nebo odevzdat na kontaktním místě sčítání.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související