Liberec čeká v létě řada uzavírek. Dnes začíná ta v Herbenově ulici

Kvůli opravě plynovodu je od pondělí uzavřena pro dopravu Herbenova ulice v Liberci. Od 1. července pak začne rekonstrukce křižovatky U školy - Jeronýmova.  Autobusová linka 17 pojede během prací jinudy.

„Bude vedena ze zastávky ulice 28. října, odklonem ulicemi Ještědská, Palackého a Jeronýmova,“ popsala náhradní trasu sedmnáctky mluvčí Dopravního podniku Liberce a Jablonce nad Nisou Martina Poršová.

Náhradní zastávka za zastávku „Herbenova“ bude u křižovatky ulice Herbenova - Jeronýmova. Dále bude linka 17 pokračovat po své trase a pojede podle pravidelného jízdního řádu.

Od 1. července zahájí stavaři druhou etapu rekonstrukce plynovodu na křižovatce ulic U školy s Jeronýmovou. Změní se i trasa linky 17. Ta bude od července jezdit ze zastávky 28. října oklikou ulicemi Hanychovská, Žitavská a Nákladní do zastávky „Babylon“. Linka neobslouží zastávky „Herbenova“ a „Aréna“. Provoz na lince se bude řídit objížďkovým jízdním řádem.

Rekonstrukce plynovodu, opravy komunikací, chodníku a odvodnění potrvají v ulicích Herbenova, Jeronýmova, U školy a částečně i v ulici Karolíny Světlé do 31. srpna. Po dobu prací budou platit dopravní uzavírky.

Liberec uzavře Košickou

Od 29. června plánuje radnice dopravní omezení v Košické ulici, po které sjíždí auta z průtahu městem do centra. Stavbaři tam vymění teplárenské vedení. V sobotu 29. června bude ulice zcela neprůjezdná. V dalších dnech řidiči projedou částečně.

Podle náměstka libereckého primátora Jiřího Němečka z hnutí ANO dělníci z ulice odstraní parovodní můstek. Město pak bude moci začít s přípravou výstavby nového úseku cyklostezky.

„Ty škaredé trubky, které běží po té trase, kde ta cyklostezka bude vybudovaná, tak ty trubky zmizí. Do budoucna by se tam to prostředí mohlo radikálně změnit, mohlo by to být něco podobného jako je za Slovanem taková ta odpočinková zóna,“ vysvětlil záměry města Jiří Němeček.

Podle informací Libereckého kraje by mělo 29. června začít taky omezení přímo na průtahu Libercem. Řidiči budou muset zpomalit u tunelu. Renovovat se bude opěrná zeď ve směru na Děčín.

autor: reČRoL
Spustit audio

Související