Letní turistická sezóna ještě nezačala, ale informační centra na Trutnovsku se už na ni chystají

16. duben 2022 07:57

Přípravy na letní  sezónu ve většině informačních středisek na Trutnovsku už začaly. Objednává se zboží, tisknou mapy, materiály, informační letáky. Po loňském roku a zimní sezóně chybí také oblíbené suvenýry, pochutiny nebo další výrobky, které je potřeba doplnit. 

Některá, hlavně horská infocentra, jsou v těchto dnech mimo provoz. Otevřít plánují tento víkend, ale naplno se pro ně hlavní sezóna rozjede až začátkem května.

Čtěte také

Pracovnice infocentra ve Vrchlabí právě vyrovnává nové doplňkové zboží, které obchodníci zrovna přivezli. „Dovezli bylinkové sirupy, tak je dáváme do vitríny.“

Návštěvnost je podle vedoucí Kláry Hančové teď velmi malá, proto je na přípravy na zahájení letní sezóny dost času a prostoru. „Chodí mnohem méně turistů, spíše to jsou místní lidé, kteří využívají našich služeb, jako je například kopírování různých dokumentů a předprodej vstupenek.

Informační centra na Trutnovsku se už chystají na letní sezónu

Majitelé hotelů, penzionů, provozovatelé sportovišť a nejrůznějších aktivit přiváží aktuální propagační letáky. „Máme tady nachystané materiály například z Erlebachovy boudy.

Některá infocentra už jsou ale po zimě v současné době zavřena. Jde hlavně o ty v horských střediscích.

Čtěte také

„Potřebujeme si také odpočinout, tak jsme jako infocentrum na měsíc duben zavřeli, ale samozřejmě na velikonoční svátky otevíráme, až do pondělí 18. dubna. Čekáme docela dost lidí, podle toho, jak jsou obsazeny hotely ve Špindlerově Mlýně a ta predikce je velice pozitivní, říká majitel infocentra ve Špindlerově Mlýně Martin Jandura.

Důležité je také sehnat dostatek brigádníků na léto, na jejich shánění je podle Kláry Hančové nejvyšší čas. „Je to samozřejmě vždy trošku kámen úrazu, najít ty správné lidi, kteří jsou nadšeni pro svou práci. Takže už jsme s tím začali a hledáme.

První větší nápor turistů očekávají pracovníci informačních středisek o květnových svátcích. Pevně věří, že letos české turisty doplní i ti z okolních zemí.

Spustit audio

Související