Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové umožňuje studentům dělat zkoušky i v létě

28. červenec 2021

Studenti Lékařské fakulty v Hradci Králové mají letos mnohem delší zkouškové období. V jiných letech se zkoušelo jen v červnu a září, teď k tomu přibyly prakticky celé letní prázdniny. Uplynulý školní rok byl totiž s ohledem na protikoronavirová opatření pro studenty náročnější a proto jsou jim vyučující k dispozici i mimo běžné termíny.

Čtěte také

Zatímco v jiných letech byly přes léto chodby Lékařské fakulty v Hradci Králové prázdné, letos si přijdou ověřit své znalosti víc než tři stovky studentů. Dnešní skupinu čeká zkouška z histologie a embryologie, ta má praktickou i teoretickou část.

„Ten test nebyl úplně nejlepší. Začneme gametogenezé fertilizace z té embryologie, byste mi vysvětlila," učitelka Ivona Mazurová právě začíná zkoušet první studentku. Ta stráví za zavřenými dveřmi několik desítek minut, nakonec odchází s nepořízenou.
„Na shledanou."

Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové umožňuje studentům dělat zkoušky i v létě

O chvíli později jde na řadu další studentka. Jmenuje se Elena a možnost nechat se vyzkoušet v létě přivítala.
„Myslím si, že je to určitě přínos. Měli jsme i náročné zápočty a jejich splnění. Určitě to hodnotím kladně. Takže i kdyby nevyšel první pokus, tak má člověk ještě další možnost jít na konci srpna nebo v září."

Čtěte také

V jiné části budovy zkouší studenty asistent Tomáš Soukup. I on připouští, že je letošní rok unikátní. Řadě studentů prý ale distanční výuka vyhovovala.
„Od studentů dostávám zpětnou vazbu, že pokud udrželi časovou disciplínu a rozvrh, o což jsme se snažili, protože jsme je pravidelně upozorňovali a vedli jsme je semestrem, tak se jim to dokonce učilo lépe. Měli na vše více času a doma, v klidu, ve svém prostředí, si mohli učivo lépe zorganizovat."

Kolik z nich díku tomu zvládne zkoušku bez problémů je zatím těžké odhadnout, studenti zatím chodí připraveni o trochu lépe, než v minulých letech. Zkouškové období ale potrvá až do září.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.