Kvůli Máje svůj hlas neměnila. I v 80 letech proto Aťka Janoušková stále mluví jako slavná včelka

„Maminko, jak to, že ta malá holčička, co tu s tebou seděla na dece, má prsa a kouří,“ divil se 15letý Boris Rösner při jedné návštěvě koupaliště.

Aťka Janoušková Borisovu znala jen jeho maminku, s ním se potkala až po letech při dabování Včelky Máji. Právě tam Boris vytáhl tuhle svou dětskou vzpomínku a celý štáb se bavil.

Prý se trochu styděla, ale do své vzpomínkové knihy, nazvané „Možná“, tuhle historku přece jen dala. Stejně jako další vzpomínky na Včelku Máju.

Tenhle kreslený seriál by si bez jejího hlasu už nikdo nedokázal představit. Prožila s ním kus života.

„Paní režisérka asi už na začátku tušila, že to bude hit. Pozvala si nás všechny k sobě domů na takové přátelské posezení, abychom se poznali. Potkávali jsme se pak při práci docela dlouho,“ vzpomíná Aťka Janoušková.

Na rozdíl od jiných herců, kteří propůjčili svůj hlas kresleným postavičkám, Aťka nic nevymýšlela. Mája prostě mluví jako Aťka, Aťka mluví jako Mája. I dva roky před devadesátkou.

„Naštěstí mi nic moc není. A mám dobré doktory,“ říká s úsměvem malá dáma, která navzdory nelehkému osudu prožila a stále prožívá bohatý a šťastný život.

Spustit audio

Související