Kuřecí stehna po madridsku (Velká evropská kuchařka - španělský recept) 6.9.2008
Suroviny:
4 kuřecí stehna, sůl, mletý zelený pepř, 2 lžíce olivového oleje, 4 cibule, 4 stroužky česneku, 4 papriky, 4 rajčata, 3 brambory, 150 g žampionů, 200 ml bílého vína, drůbeží vývar, 2 feferonky, petrželka, oregáno, tymián, bazalka a koriandr.
Postup:
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek a stehna na tomto základu opečeme. Přidáme na kostičky nakrájené papriky, oloupaná rajčata a brambory a žampiony a mírně podlijeme vínem a vývarem. Vložíme do rozehřáté trouby a za občasného podlévání zvolna dusíme pod pokličkou asi 50 minut. Ke konci dušení přidáme nakrájené feferonky a čerstvé bylinky.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.
Vaříme s Habadějem v sobotu 6.9.2008 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka