Kuřecí prsa v Hermelínu 18.7.2009 (V.Dejmková - ceskahospodynka.cz)

Suroviny:
4 kuřecí prsa, 5 lžic rumu, 5 lžic sojové omáčky, 1 velké jablko, 100 g trvanlivého salámu, 1 sýr Hermelín, 1 smetanu ke šlehání, grilovací koření, sůl, mletý pepř, olej

Postup:
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a poprášíme grilovacím kořením. Vložíme je do zapékací misky nebo pekáčku, který jsme velmi lehce vytřeli olejem. Na každý kuřecí plátek dáme několik koleček salámu a dva plátky jablka. Zasypeme Hermelínem nastrouhaným na hrubém okurkovém struhadle a zalijeme smetanou, do které jsme zamíchali sojovou omáčku a rum. Pečeme zvolna v troubě.
Jako přílohu podáváme třeba nové brambory posypané nasekanou zelenou petrželkou či pažitkou nebo bramborovou kaši.
Můžete přidat i ovocný kompot nebo zeleninový salát.

Vaříme s Habadějem v sobotu 18.7.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ