Kuřecí placičky s bramborovou kaší. Rychlý a jednoduchý oběd za který vás děti určitě pochválí

Dnes pro vás máme báječný recept, který potěší všechny milovníky kuřecího masa. Příprava vám zabere jen chvilku a potřebovat budete jen několik surovin.

Placičky z kuřecího masa si můžete vyrobit, pokud zapomenete včas vyndat zmražené maso. Na placičky jej totiž potřebujete nakrájet na malé kousíčky a ty se dokonce z mírně povoleného masa krájí mnohem lépe než z čerstvého. A nakrájené poté daleko rychleji rozmrznou úplně. 

Suroviny:
600 g kuřecích prsních řízků, 2 malé stroužky česneku, 1 malá cibule,
5-6 snítek bazalky, 60 ml smetany ke šlehání, 2 malá vejce, 2 špetky kajenského pepře, sůl a čerstvě mletý, rostlinný olej na opékání, 1 citron
Postup:
Maso pokrájíme a vložíme do mixéru spolu s česnekem, cibulí, otrhanými lístky bazalky, smetanou a vejci. Okořeníme kajenským pepřem, osolíme a opepříme. Mixujeme pouze chvíli, aby v hmotě zůstaly drobné kousky.
V pánvi rozehřejte tenkou vrstvu oleje. Lijeme na ni vždy po malé naběračce směsi a rozprostřeme ji do placiček. Placičky opečeme z každé strany 3 minuty. Poté placičky osušíme na papírových utěrkách.
Podáváme s bramborovou kaší. Těsně před podáváním pokapeme placičky citronem.

Velkou výhodou tohoto receptu je i to, že pokud se vám nechce stát u plotny, můžete udělat placičky na plech vystlaný pečícím papírem a šoupnout je upéct do trouby.

Masové placičky jsou výborné z kuřecího masa (ilustrační foto)
autor: Zdeňka Kabourková

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.