Kuře na kysaném zelí a černém pivu /Petr H. Víchová nad Jizerou/ 5.12.2009
Suroviny:
4 ks kuřecí čtvrtky, 500g kysané zelí, 150-200g anglické slaniny, černé pivo, 1 ks větší cibule, sůl, pepř, kmín
Postup:
Do pekáče nakrájíme na čtvrtkolečka cibuli, navrch dáme propláchnuté kysané zelí, promicháme s nakrájenou slaninou nebo uzeným bůčkem. Na zelí můžeme dát plátky anglické. Porce kuřete opláchneme osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme navrch do pekáče. Zalijeme černým pivem a dáme do vyhřáté trouby na 180 - 200 stupňů Celsia upéct do zlatova.
Příloha: brambory, bramborový knedlik, houskový knedlík.
Vaříme s Habadějem v sobotu 5.12.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.