Kuře na kysaném zelí a černém pivu /Petr H. Víchová nad Jizerou/ 5.12.2009

Suroviny:
4 ks kuřecí čtvrtky, 500g kysané zelí, 150-200g anglické slaniny, černé pivo, 1 ks větší cibule, sůl, pepř, kmín

Postup:
Do pekáče nakrájíme na čtvrtkolečka cibuli, navrch dáme propláchnuté kysané zelí, promicháme s nakrájenou slaninou nebo uzeným bůčkem. Na zelí můžeme dát plátky anglické. Porce kuřete opláchneme osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme navrch do pekáče. Zalijeme černým pivem a dáme do vyhřáté trouby na 180 - 200 stupňů Celsia upéct do zlatova.
Příloha: brambory, bramborový knedlik, houskový knedlík.

Vaříme s Habadějem v sobotu 5.12.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.