Kultura ve Vrchlabí žije! Dnes s Nelou Boudovou a Honzou Tunou

27. březen 2021 12:38

Vrchlabští o program svého Kulturního domu nepřišli ani v tomto podivném koronavirovém čase. Živý proud zajímavých rozhovorů, divadelního umění i hudby stále míří jako live stream ke svým divákům. Pro pozvánku si zašla redaktorka Eliška Pilařová za ředitelem vrchlabské Střelnice Vladimírem Jindrou.

Čtěte také

„Když jsem loni v listopadu začal s živými přenosy se zajímavými hosty, tak jsem si myslel, že to bude listopad a prosinec, potom že se vrátíme do normálních kolejí. Ale to jsem byl naivní. V pátém live streamu zůstáváme u zajímavých lidí, naším hostem bude herečka Nela Boudová," říká Vladimír Jindra.

„Je to populární osobnost se svými názory a zajímavá a silná žena. Ale mimo jiné byla i výraznou tváří iniciativy MOST ProTibet, která se věnuje činnosti na podporu vzdělávání tibetských dětí v exilu, pomoci tibetským seniorům. Nela Boudová namluvila několik krásných spotů, hodně cestuje, na dálku podporuje jednoho tibetského dědečka."

Ona také osobně navštívila Ladakh v indickém Kašmíru.
„V Tibetu, který dnes ostře hlídá Čína, nebyla. Ale byla v takzvaném Malém Tibetu. Původní středověký Tibet byl tak obrovský, že spousta zemí, které dnes už dávno s Tibetem nespojujeme, vlastně patřila pod Tibet."

„Ono je ale celkem jedno, kde všude člověk byl. Spíš je důležité, že je mu sympatická ta myšlenka a vědomí, že pomáhá někomu, kdo je sice vzdálený tak, že to snad ani nemůže mít smysl, ale já pevně věřím, že to smysl má. Bez ohledu na to, kde se ten člověk zrovna na planetě nachází."

Čtěte také

Kdy si tedy můžeme poslechnout rozhovor s Nelou Boudovou?
„Mělo by to být v sobotu 27. března v 18:00 hodin. My vždy trošku žhavíme dráty a napětí, takže začínáme v 18:03. Bude to jeviště Střelnice, to je taková moje podmínka. Už těch online přenosů je tolik, že ti hosté jsou aspoň opravdu fyzicky přítomni ve Vrchlabí. Jsou na jevišti a strašně je to baví, protože je to legendární jeviště z filmu Miloše Formana Hoří, má panenko."

„A nebyla by to Nela Boudová, kdyby mne něčím nepřekvapila. Ona mne požádala, jestli může s sebou vzít kamaráda Honzu Tunu, což je tvář TelevizeSeznam.cz, kde šlape po potravinových šmejdech. Tedy budou to dva hosté, oba zkušení moderátoři. Tak se může klidně stát, že je jen představím a oni si už budou povídat," směje se Vladimír Jindra.

autoři: Eliška Pilařová , baj
Spustit audio

Související