Kuchařská inspirace z arabského světa
Kuskus, bulgur, falafel, hummus, kebab i sladké dobroty. Recepty arabské kuchyně, které se navíc skvěle hodí na léto, nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.
Související
-
Tomatový a houbový kuskus
Kuskus si získává stále větší oblibu i v naší kuchyni. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá. Dva tipy, jak si na něm pochutnat, nabídl v Kuchařském čarování Petr Stupka.
-
Jednoduché pokrmy s kuskusem a bulgurem, hummus z cizrny a indická čočka
Orientální inspirace se podle kulináře Petra Stupky výborně hodí do letní kuchyně. Doporučuje využít kuskus, jehož příprava je velice rychlá, nebo obilnou trhanku bulgur.
-
Jak připravit drůbež? Tipy na pečení a recept na kohouta na víně
Jídla z drůbeže byla dříve slavnostní, dnes tvoří základ jídelníčku. V Čechách se využívá hlavně kuřecí maso, ale připravit můžete kachnu, husu, krůtu, perličku i křepelku.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.