Která píseň je Hitem roku 2002?

26. únor 2003

Dnes večer bude v Klubu Melodie v Kongresovém centru v Praze slavnostně zakončen 3. ročník ankety Hit roku, kterou vyhlásili Český rozhlas 1 - Radiožurnál a agentura Musica Bohemica. Jména vítězů ankety se dozvíte z vysílání Radiožurnálu po 22. hodině.

ČRo 1 - Radiožurnál odvysílal k anketě Hit roku 2002 30dílný seriál. Každý z dílů seriálu představil jednu ze 30 nejhranějších česky zpívaných písní v českých rádiích v loňském roce. Údaje pro zařazení písní do ankety získal ČRo 1 - Radiožurnál od české pobočky Mezinárodní federace fonografického průmyslu IFPI.

Hlasovat se v letošním ročníku mohlo pouze z mobilního telefonu posíláním SMS a posluchači poslali písničkám přes 40 000 hlasů.

"Hitem roku 2000" se stal "Most přes minulost" autorské dvojice Gabriela Osvaldová, Ondřej Soukup v podání Lucie Bílé, "Hitem roku 2001" pak píseň "Dlouhá noc" autorů Michala Davida a Hany Sorrosové v podání Heleny Vondráčkové.

Výsledky ankety "Hit roku 2002" (za účasti autorů a interpretů) budou slavnostně vyhlášeny dnes, ve středu 26. února v Klubu Melodie v Kongresovém centru v Praze. Při této příležitosti zároveň IFPI ČR předá ocenění za nejprodávanější hudební tituly loňského roku.

Závěrečný pořad "Hit roku 2002" odvysílá ČRo 1 - Radiožurnál rovněž dnes, ve středu 26. února od 22:05 hod. (místo pořadu Česká dvanáctka), uvádí Martin Hrdinka.

autoři: jkr , psk
Spustit audio

Více z pořadu