Krůtí terčíky podle Stelly Zázvorkové 3/1/2009
Suroviny:
krůtí prsíčka
sůl
plátky tvrdého sýra
plátky anglické slaniny nebo uzeného masa
trojobal - mouka, vejce, strouhanka
tuk na smažení
Postup:
Krůtí prsíčka rozkrojíme na plát, osolíme, poklademe plátky sýra a slaniny nebo uzeného masa, zavineme. Roládu lehce převážeme, po 1,5 cm propícháme špejlemi a rozkrájíme na plátky. Roládu je nejlepší připravit den předem a nechat v lednici - lépe se krájí. Plátky rukou trochu rozmáčkneme, obalíme v trojobalu a osmažíme na tuku dozlatova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.