Krávy na výletě. Šest hodin trval v Hradci Králové odchyt pobíhajících zvířat, jedno bylo zastřeleno

10. únor 2021 19:13

Dnes krátce po poledni přijala Policie České republiky oznámení, že u Malšovického stadionu v Hradci Králové pobíhají volně krávy. Na místo okamžitě vyjela hlídka, která si přizvala další volné hlídky, strážníky městské policie, hasiče a také pracovníky veterinární správy. Na místo byla přivolána i zásahová jednotka. 

Z prvotní informace vyplynulo, že zvířata měla utéct při jejich překládce na parkovišti u koupaliště Flošna. Krávy se podařilo obklíčit u tenisových kurtů naproti fotbalovému stadionu, bohužel se však splašily a utekly až do panelové zástavby v ulici Na Občinách.

Tam na dětském hřišti se je podařilo znovu obklopit a veterinář je všechny střelil uspávací střelou.

Přesto se jedna kráva splašila a dala se na útěk směrem k OC Futurum, ke kruhové křižovatce Brněnská a dále k nemocnici, kde byl zastaven provoz a policista ze zásahové jednotky v blízkosti čerpací stanice OMV ji kvůli bezpečí obyvatel zastřelil.

Ostatní krávy byly s velkými obtížemi naloženy do přepravního vozidla. Naštěstí se nikomu nic nestalo, nikdo se nezranil a ni nebyla způsobena žádná škoda na majetku.

Případ policie zaeviduje, prošetří a předá Krajské veterinární správě jako příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Přepravci pravděpodobně překládali zvířata v místech, která k tomu nejsou určená.

autor: baj | zdroje: Policie České republiky , HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio

Související