Královéhradecký kraj daruje krajům postiženým povodněmi 300 tisíc

21. září 2010

Jihočeský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj dostanou od svých kolegů z Královéhradeckého kraje 100 tisíc korun na odstraňování škod, které tam letos začátkem léta napáchaly katastrofální povodně. O poskytnutí finanční pomoci postiženým krajům v celkové výši 300 tisíc korun rozhodli radní Královéhradeckého kraje. Již dříve kraj nabídl dětem z postižených oblastí možnost využít volné kapacity v krajských zotavovnách v Krkonoších. Do konce července mohou děti z postižených krajů využít nabídky zhruba čtyř desítek lůžek v krajských ozdravovnách ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžnou a u Dvora Králové nad Labem. V této věci je již kraj v kontaktu s vedením Moravskoslezského a Jihočeského kraje.

Náklady spojené s ubytováním, stravou a dopravou dětí z povodněmi postižených oblastí pokryje Královéhradecký kraj ze svého rozpočtu.
"S finanční pomocí nechceme nijak otálet: kdo rychle dává, dvakrát dává, což je v tomto případě velice potřeba. Stále také platí naše nabídka pro děti z postižených krajů, které mohou využít volné kapacity našich ozdravoven v Krkonoších. Vedle těchto kroků jsme také souhlasili s finanční pomocí ve výši jednoho milionu korun, které poskytla Asociace krajů České republiky," řekl první náměstek královéhradeckého hejtmana Josef Táborský, který má na starost oblast ekonomiky.

Spustit audio