Krajská dotace pomůže vyřešit dopravu v Chlumci

22. září 2010

Díky jedenáctimilionové dotaci od Královéhradeckého kraje si budou moci obyvatelé Chlumce nad Cidlinou oddechnout od nadměrné kamionové dopravy. Město totiž s krajskou podporou postaví novou silnici, která odvede těžkou dopravu, jež nyní směřuje do tamní průmyslové zóny přes hustě obydlené části Chlumce. "Dotaci schválili krajští zastupitelé v rámci podpory průmyslových zón v kraji. Pro regiony Chlumecka a Novobydžovska, které se potýkají s nezaměstnaností, pomůže tato průmyslová zóna vytvořit nová pracovní místa. Je to naplňovaní programového prohlášení Rady Královéhradeckého kraje," řekl Petr Kuřík, náměstek hejtmana odpovědný za oblast dopravy.

Samo město vyjde stavba přivaděče do průmyslové zóny na asi16 milionů korun. "Obchvat zklidní dopravu ve městě a přispěje ke zlepšení životního prostředí. Stavba této významné komunikace by měla začít v říjnu," uvedl starosta Chlumce nad Cidlinou a krajský zastupitel Miroslav Uchytil. Peníze Chlumec získal především prodejem části průmyslové zóny.
Nová silnice v Chlumci bude dlouhá necelý kilometr. Povede od ulice Na Spravedlnosti kolmo přes stávající pole, přetne silnici na Lišice a vyústí v podobě trojramenného kruhového objezdu do silnice první třídy E 67, přibližně 300 metrů směrem na Prahu od stávajícího kruhového objezdu. Díky obchvatu by si od těžké nákladní dopravy měli oddychnout hlavně obyvatelé Vrchlického a Nádražní ulice.

Spustit audio