Kraj chystá opravu silnice z Nového do Starého Bydžova

22. září 2010

Silnice spojující Starý a Nový Bydžov a průtah Starým Bydžovem by se během letošního roku měly dočkat rekonstrukce. Oprava zhruba tříkilometrového úseku silnice III/32419 vyjde na více než 35 milionů korun. Krajští radní schválili výsledek výběrového řízení na zhotovitele této opravy. "Realizaci tohoto projektu zaplatí z patnácti procent stát a kraj, zbytek by měly pokrýt zdroje Evropské unie. Jde o jeden z balíku projektů, které získaly podporu v rámci první výzvy pro žadatele o dotace z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod," uvedl náměstek královéhradeckého hejtmana Petr Kuřík. Stavební práce by se měly rozběhnout do poloviny letošního roku a skončit na podzim.

V rámci první výzvy žádostí o podporu z regionálních operačních programu se kraj by měl kraj získat na rekonstrukce silnic celkem zhruba 600 milionů korun. Celkově by měly rekonstrukce dopravně významných silnic Královéhradeckého kraje získat z evropských zdrojů v letech 2007 až 2013 více než 2 miliardy korun.
V Královéhradeckém kraji leží celkem 3 752 kilometrů silnic (430 kilometrů silnic I. třídy, 901 kilometrů II. třídy a 2421kilometrů silnic III. třídy). Z nich kraji patří silnice II. a III. třídy.

Spustit audio