Kováci budou ladit přípravu před demonstrací

22. září 2010

Odborový svaz KOVO svolal jednání 13. zasedání Rady Odborového svazu KOVO, která se skládá z regionálních zástupců OS KOVO z celé České republiky. Reprezentují 170.000 členů v cca 1.000 zejména průmyslových firmách. Jednání proběhne ve dnech 5. - 6. května 2009 v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. "Jednání Rady OS KOVO se bude konat pouze 11 dnů před konáním demonstrace ČMKOS "Proti zneužívání krize", které se OS KOVO zúčastní ve velkém počtu. Základní organizace OS KOVO jsou velmi znepokojeny zejména tím, že vláda ČR v demisi předkládá nadále takové návrhy zákonů, které jdou jednoznačně proti zájmům zaměstnanců, které hájíme," uvedl k připravovanému jednání předseda OS KOVO Josef Středula.

"Krize je v mnoha podnicích velmi hrubým způsobem zneužívána. Zaměstnancům jsou mnohdy nabízeny takové varianty řešení, které odsuzují zaměstnance do role těch, kteří se mohou jen bát a věřit v alespoň nějakou budoucnost, která však negarantuje takřka "žádnou" životní úroveň a hrozí takovým propadem příjmů, který nezabezpečí ani slušné přežití!"
Josef Středula se obává, že Česká republika je ohrožena výrazným nárůstem podpory organizací a hnutí, které preferují radikální řešení. "O nebezpečí nárůstu podpory radikálních hnutí jsem již na podzim roku 2008 informoval komisaře EU G.Verheugena, protože neochota politiků hledat řešení na ochranu těch, kteří jsou na tom nejhůře je v ČR alarmující," dodal k aktuálnímu výhledu na nejbližší období.
OS KOVO se bude na jednání dále zabývat informacemi o přípravě V. sjezdu OS KOVO, který se bude konat ve dnech 18.-20. června 2009 v Hradci Králové jehož se také zúčastní komisař EU Vladimír Špidla.

Spustit audio