Kolínská radnice ode dneška rozšířila služby pro občany

1. duben 2003

Kolínská radnice ode dneška rozšířila služby ověřování úředních listin a dokladů. Chce tak vyjít vstříc občanům a přispět k omezení front, které se tvořily před podatelnou. Ověřování listin bude mít denně na starosti jedna pracovnice v budově bývalého okresního úřadu.

Ověřování listin a dokumentů bude možné v úřední dny, tedy pondělí a středu od 08:00 do 17:00, ve zbývající pracovní dny od 08:00 do 13:00. Fronty by tak měly odpadnout. Radnice bude muset také přestěhovat své kontaktní místo sociální podpory v Pečkách. Nyní je v budově tamního městského úřadu. Místnosti vyžadují kvůli vlhkosti opravy a tamní radnice je navíc potřebuje. Kontaktní pracoviště se proto v květnu přestěhuje do bývalého klubu pracujících.

Na kolínskou radnici přešlo v rámci reformy státní správy 108 pracovníků zaniklého okresního úřadu. Počet zaměstnanců městského úřadu se tak zvýšil na zhruba 220 lidí. Hodnotit ekonomický přínos reformy je prý zatím předčasné, potřebné údaje budou k dispozici až zhruba v polovině roku.

Spustit audio