Kočkám pomáhá, stará se o ně, nabízí k adopci. Martina Friesová má v Bílovci kočičí depozitum

11. leden 2018

Martina Friesová z Bílovce má soukromý útulek pro kočky. Když jich má hodně, teď aktuálně 34, nabídne nějaké k adopci.

„My jsme soukromý depozit. Je to vlastně něco jako útulek, ale platíme si to sami. Teď máme 34 koček a není to tak, že je nikdo nechce. Některé jsou ještě v karanténě, některé jsou ještě malinké, nejsou vykastrované,“ říká Martina Friesová.

Kočky se do bíloveckého Kočičího domu u Mourečka dostávají tak, že je tam buď někdo donese jako nalezence, nebo je sami odchytávají. Staré vykastrují, mladé se pak snaží ‚udat‘.


Kočičí dům u Mourečka pomáhá a stará se o opuštěné a potřebné kočky na Ostravsku. Po doléčení a kastraci hledá zachráněným kočkám domovy (na adopční smlouvu). Stará se i o plaché kočky venku po okolí, krmí, kastruje. Depozitum spadá pod organizaci Cat World z.s.
Zdroj: Kočičí dům u Mourečka

„Když někdo bude chtít od nás kočku, já si ho musím trošku proklepnout, abych věděla, že se o ni opravdu budou starat. Pak sepíšeme adopční smlouvu, zaplatí se adopční poplatek, to je příspěvek na veterinu,“ popisuje chovatelka.

Kočka je vlastně pořád pod kontrolou. „Jsme pořád v kontaktu. Ve smlouvě je napsáno, že ta kočička je ještě rok naše. Takže kdyby se mi zdálo, že se nemá dobře, můžeme si kočku vzít zpátky. Ale ještě se to naštěstí nestalo,“ dodává.

Celý rozhovor s Martinou Friesovou uslyšíte v audio záznamu v úvodu článku.

autor: Artur Kubica
Spustit audio