Koalice v Pardubicích? Bude se dál jednat

8. říjen 2018 20:44

Žádné definitivní závěry, hledání shody v programech. Takové jsou informace po první části večerního jednání o podobě koalice na pardubické radnici.

Po první fázi večerní schůzky lídrů ANO, ODS, Koalice pro Pardubice, Sdružení pro Pardubice a ČSSD zaznělo, že prioritou je hledání shody ve volebních programech jednotlivých subjektů.

Podle jedničky kandidátky ODS Karla Haase dal každý lídr na stůl 5 klíčových bodů z jejich politického programu. Teď budou u těchto bodů hledat průnik a kompromisy. Jednání jsou prý konstruktivní. U bodů, u kterých panuje neshoda, bude ale nalezení kompromisů náročné.

Podle Haase je pro ODS například podstatným tématem územní plán města Pardubice. O dalších sporných bodech zatím nechtějí politici mluvit a budou je dál probírat.

Jak řekl primátor Martin Charvát  z hnutí ANO, je třeba sporné body probrat v jednotlivých politických klubech a poté o nich bude možné jednat dál.

Dalším okruhem k řešení jsou i personálie. Ty ale přijdou na řadu právě až po jednání o programových prioritách jednotlivých stran. Stejně tak zapojení opozice při fungování města.

autor: nov
Spustit audio

Související