Klub zdraví Úpice zve do svých řad všechny, kteří usilují o zdravý životní styl. V partě to jde lépe

19. říjen 2020

Už jste někdy byli v klubu zdraví? Víte o tom, že v České republice pro zájemce o zdravý životní styl funguje celá síť klubů zdraví, které zastřešuje spolek Život a zdraví? V královéhradeckém kraji funguje klub zdraví překvapivě v docela malých městech, a to v Hronově a v Úpici, kde ho před více než patnácti lety založila a vede paní Eva Wagenknechtová.

Klub zdraví Úpice zve do svých řad všechny zájemce bez rozdílu věku, kteří usilují o zdravý životní styl a vědí, že v dobré partě to jde lépe.

Čtěte také

O tom se přesvědčila redaktorka Romana Pacáková, když se zajela na jedno z mála letošních setkání úpického klubu zdraví podívat. Tentokrát bylo dané téma správné držení těla s přednáškou Mgr. Jany Špeldové.

I úpický klub zdraví a jeho původně naplánovaný bohatý program letos ovlivnila pandemie. O to více přejeme všem, kteří Klub zdraví Úpice rádi navštěvují, aby se co nejdříve mohli zase setkat.

Kluby zdraví

Spolek Život a zdraví provozuje síť klubů zdraví po celé ČR, kde se zájemci z řad široké veřejnosti mohou zúčastnit různých typů programů.

Klubovní programy zahrnují:

Přednášky o zdravé výživě a životním stylu, prevenci civilizačních nemocí a podpůrné přírodní léčbě, o mezilidských vztazích, zvládání stresové zátěže a dalších společenských tématech.

Čtěte také

Semináře a kurzy, například Zvládni svůj stres, Zdravé hubnutí, Umění komunikace nebo oblíbený Kurz zdravého vaření s ochutnávkou jídel.

Důležitou částí činnosti klubů zdraví jsou cvičení, procházky nebo celodenní turistické výšlapy či vyjížďky na kolech.

Tvůrčí dílny jsou zaměřené na odreagování se od všedního shonu, věnování se zajímavé tvůrčí nebo výtvarné činnosti s odbornou pomocí instruktora.

Klub zdraví Úpice, přednáška Mgr. Jany Špeldové na téma správné držení těla

Účast na aktivitách klubů zdraví je volná. Jejich programů se mohou účastnit lidé ze široké veřejnosti, informace o aktuálních programech jednotlivých klubů zdraví a kontakty na organizátory místních klubů najdete na webu www.zivotazdravi.cz

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.