Kedlubnový salát s mrkví (od Petra z Nové Paky)

Suroviny: 3 kedlubny, 4 mrkve, 200 g špenátových listů, 1 lžíce nasekaného kopru, 1 lžíce nasekané petrželky, citronová šťáva, 1 lžička strouhaného křenu, 6 lžic olivového oleje, sůl, pepř, cukr

Postup:
Kedlubny a mrkev nastrouháme a ve velké salátové míse smícháme se špenátem, koprem a petrželkou. Připravíme si zálivku z oleje, křenu a citronové šťávy, podle uvážení osolíme a opepříme a kedlubnový salát zalijeme.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser