Kateřina Cajthamlová: Letní oslavy, grilování a zároveň hubnutí, to je smrtelně obtížná kombinace

12. červenec 2019

První díl Letního desatera hubnutí doktorky Kateřiny Cajthamlové s receptem na zdravé brownies bez mouky.

Fazolové brownies bez mouky s raw zmrzlinou z mraženého ovoce s červenou řepou

Ingredience:

100 g uvařených fazolí

20 g čokoládového pudinku

5 g kypřícího prášku do perníku

1 vejce

10 g kakaa

80 g medu

30g čokolády na vaření

20 g mléka

20 g oleje

160 g mražené ovoce (jahody, maliny, borůvky)

100 g mražené červené řepy

Postup:

Fazole pomeleme. Přidáme ostatní suroviny, nastrouhanou čokoládu a promícháme. Vlijeme do formy a pečeme při 175° C přibližně 30 minut. Mražené ovoce s červenou řepou necháme přibližně 10 -20 minut v lednici povolit. Pak promícháme s medem a nasypeme do stroje na sorbet. Hotovou zmrzlinu promícháme a ihned podáváme.

Zdroj: Recept Střední odborné školy stravování Ostrava

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.