Kapitán „votroků“ Adam Vlkanova po vítězství nad Slavií: Je to neuvěřitelné, ale poctivě odpracované

1. srpen 2022 08:17

Východočeši zdolali jednoho z největších favoritů soutěže podruhé během tří měsíců, uspět proti Pražanům dokázali i ve skupině o titul na závěr loňské ligy. 

Čtěte také

Podle kapitána Votroků Adama Vlkanovy je to skoro až neuvěřitelná věc. „Je to neuvěřitelné. Ještě navíc teď s nulou a odpracované a odbojované. Myslím, že jsme si to zasloužili, dali jsme gól, oni ne. Až na konci zápasu jsme byli pod velkým tlakem, ale dlouho jsme to vydrželi, aniž bychom je pustili do nějakých větších šancí. Byl to výborný týmový výkon.“

V loňském ligovém ročníku z toho po podobných výkonech byla nakonec skvělá šestá příčka. Fanoušci si říkali, jestli to nebyl nějaký jeden výjimečný rok, po kterém Hradec zase spadne někam níž. Tohle vítězství ale něco naznačuje.

Čtěte také

„Naznačuje, ale pořád je to jen první kolo. Ale samozřejmě tři body se Slávií jsou skvělé a hned se mužstvu líp dýchá. Je to nádherný vstup do ligy a ukazuje to, že s námi to nebude mít jednoduché nikdo.

Dají se teď popsat nějak týmové ambice? „Ne, myslím si, že je teď brzy na nějaké týmové ambice. My jsme moc rádi, že jsme to dnes zvládli. Ale chceme podobně uhrát každý další zápas a tohle nám v tom strašně pomůže.

Jaké bylo tohle utkání pro vás osobně? Protože se hovořilo o tom, že byste snad měl do Slavie odejít. A slavističtí fanoušci vám to dali pěkně jak se říká "sežrat". „Mě to bavilo, protože přesně tito fanoušci chtěli, abych do Slavie šel. A když potom prohrávají, tak se projeví takto a začnou nadávat. Ale mně to vůbec nevadilo, naopak jsem si to užil a ještě víc mne to vtáhlo do zápasu.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související