Kapitán hradeckých fotbalistů Adam Vlkanova dostal poprvé pozvánku do reprezentačního týmu

26. květen 2022 07:58

Hradecký fotbalista Adam Vlkanova má za sebou povedenou sezónu - vedle skvělých individuálních výkonů může být pyšný i na nejlepší klubové umístění za posledních šedesát let. Teď si navíc užívá i další odměnu - premiérovou pozvánku do áčka národního týmu.

Čtěte také

„Bude to pro mě obrovská zkušenost, hrát takové zápasy. Nebo být aspoň součástí týmu. Uvidíme, jestli se dostanu nebo nedostanu do hry, ale každá minuta na hřišti proti takovým týmům by mě strašně potěšila,“ hlásí Adam Vlkanova z dovolené, kterou si s rodinou a premiérově i s malou dcerou užívá v Turecku.

První reprezentační pozvánka v životě je pro něj splněný sen. „Samozřejmě, že jsem o tom snil, ale musím říct, že když už jsem byl dlouho v Hradci, tak jsem zž nevěřil, že bych se tam mohl ještě dostat. Ale po této sezóně, která nám vyšla jako týmu a mě osobně také, tak jsem doufal, že by nějaká možnost reprezentovat přijít mohla. A jsem strašně rád, že k tomu došlo.

Česko má ve skupině Ligy národů atraktivní soupeře včetně Španělska nebo Portugalska. To má stále v sestavě legendárního Ronalda. Soupisky soupeřů jsou ale plné hvězd.

Čtěte také

„S otevřenou pusou na ně koukat nebudu, ale určitě by bylo krásné proti takovým hráčům nastoupit na hřiště, nebojí se velkých jmen Adam Vlkanova, který teď musí čelit záplavě gratulací k premiérové reprezentační nominaci.

To je ale příjemná starost. „Hned se všichni ozvali a gratulovali mi. Jsem rád, že to lidé sledují a určitě mě to potěší, když mi napíšou.

Další starost, ovšem pro Adama Vlkanovu také příjemná, je smlouva na příští sezónu. Zatím není jasné kam zamíří, ale na dovolené o tom teď moc přemýšlet nechce.

„Vypadá to, že se ozývají nějací další zájemci, ale já zatím nic osobně nevím, takže to nyní nechávám na manažerovi a chci si užít dovolenou bez řešení těchto věcí. Uvidíme, co bude, ale mám náznaky, že zájem je z více týmů, říká z dovolené v Turecku hradecký fotbalový záložník Adam Vlkanova.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související