Kapele 4zdi hraní nestačí, pořádá i festivaly

6. únor 2018

4zdi z Pelhřimova jsou kapela, která nejenže hraje vlastní krásné autorské písně, ale hraje i na nástroje vlastnoručně vyrobené kytaristou Hynkem Pavlů.

Spolu s basákem Petrem Sejkem se skvěle doplňují nejen v tvůrčím procesu, ale jako kapela jsou doslova vyhlášeni svými pořadatelskými aktivitami - vzpomeňme třeba jejich pravidelné Večery nad Lucernou nebo festival Mraufest.

Poslechněte si rozhovor s nimi, který samozřejmě ozdobíme slušnou dávkou pelhřimovských písní. K tomu písničkou zavzpomínáme na Jindru Šťáhlavského a Jarmilu Šulákovou, připomeneme narozeniny Tomáše Linky.

Pokud jste začínající muzikanti a chcete o sobě dát vědět, v tomto dílu Folkových pohlazení přinášíme tip na východočeské oblastní kolo Porty, které se v Pardubicích uskuteční 7. dubna a rozhodně opět nebude jen o Portě.

K tomu si v premiéře pustíme píseň Maková panenka od mladého Maroda René Matláška, který prostřednictvím Startovače shání finanční prostředky na videoklip a pozveme se na Palečka pod Kárlštejn a Nezmary do českobudějovického Metropolu, kde tito legendární hudební láčkovci - respektive žahavci z rodu polypovců, oslaví 10. května 2018 čtyřicáté narozeniny.

Spustit audio