Kamiony jedoucí na Moravu opustí Nové Město

21. září 2010

Kamiony jedoucí východními Čechami na Moravu budou moci od konce listopadu využívat kompletní trasu stávající dálnice D11, což zatím není možné. Díky tomu by se mělo výrazně ulevit obyvatelům Nového Města nad Cidlinou i dalších obcí na silnici I/11 západně od Hradce Králové, která nyní tíží frekventovaná nákladní doprava. Té se kompletní dálnice otevře po zprovoznění nového úseku silnice R35, která má začít sloužit od konce letošního listopadu. Vyplynulo z kontrolního dne výstavby dálnice D11 a rychlostní silnice R35. V sídle Královéhradeckého kraje se sešli zástupci státu, měst a obcí, aby jednali o dostavbě dálnice D11 do krajského města a také o výstavbě rychlostní komunikace R35. Na místě byl i redaktor Ota Nehasil.

"Pro další zdravý rozvoj Královéhradeckého kraje je dostavba dálnice od jeho jižních hranic k Polsku naprosto nezbytná. Jsme rádi, že se nám podařilo otevřít dialog o problémech, které výstavbu dálnice provází. Už se podařilo přesvědčit vládu, aby jmenovala zvláštního zmocněnce pro dálnici D11 a rozhýbat jednání kolem dostavby dálnice k Hradci Králové. Kontrolní dny by měly sledovat řešení úkolů, které je třeba při její výstavbě plnit," uvedl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.
Čytřproudová silnice protínající kraj by významně ulevila obyvatelům měst, která dnes zatěžuje nadměrná tranzitní doprava. Pomohla by do sídel v Královéhradeckém kraji přivést investory či by usnadnila lidem cestování za prací i do vzdálenějších koutů kraje.

Spustit audio