Kam za veletrhy cestovního ruchu ?!

22. září 2010

Hned zkraje nového roku 2009 pracovníci Krkonoš - svazku měst a obcí v úzké spolupráci s kolegy ze zdejších informačních center připravují propagaci a prezentaci nejvyššího českého pohoří na tuzemských i zahraničních výstavách cestovního ruchu. V kalendáři je červeně zaškrtnut termín 15.-18. ledna 2009, kdy je v Brně pořádán již tradiční a největší veletrh českých destinací "Regiontour". Stejně podrobné informace ve stejném termínu budou moci získat návštěvníci holandského Utrechtu. Koncem prvního měsíce roku je připraveno vycestování zástupců Krkonoš i do Drážďan a začátkem února do Hamburku. Pro tuzemské veletrhy je z krajského rozpočtu připravena premiéra nové dvoupodlažní expozice s mimořádně velkým výstavním prostorem.

Pod společnou střechou zakrývající 182 metrů čtverečných se sejdou zástupci turistických regionů: Krkonoše + Podkrkonoší, Orlické hory + Podorlicko, Hradecko, Kladské pomezí a Královéhradecký kraj, s několika doprovodnými programy jako je výroba vánočních ozdob, šperků či panely s fotografiemi a videoprodukce.
Ve dnech 5.- 8. února 2009 vyjedou "Krkonoše a Podkrkonoší" do Prahy na Holiday Word. Přestože část pražského Výstaviště, kde veletrh turismu každoročně probíhá, v nedávné době zásadně poničil požár, podnik se uskuteční. Expozici, se zástupci Krkonoš + Podkrkonoší, Hradecka a Královéhradeckého kraje, co do rozsahu poněkud skromnější, nalezneme přímo ve vstupních prostorách mobilního "hangáru".
Právě v roce 2009 bude vyzkoušen nový model prezentace turistických regionů ležících v Královéhradeckém a Libereckém kraji. Spočívá ve zjednodušení administrativy a financování prezentací ze strany obou krajů na jejichž území se region Krkonoše rozkládá. Michal Vávra, ředitel Krkonoš - svazku měst a obcí, k tomu doplnil: "Je to logické vyústění vývoje věcí. Vrchlabí, jako sídlo Svazku měst a obcí leží na území Královéhradeckého kraje. Turnov, jako centrum Českého ráje, je zase na území kraje Libereckého. Chceme prvoplánově na jednom stánku prezentovat každý turistický region jako celek bez ohledu na krajské hranice. Liberecký kraj proto prezentuje Český ráj, Jizerské hory, Českolipsko. Královéhradecký kraj: Krkonoše + Podkrkonoší, Orlické hory + Podorlicko, Kladské pomezí (Náchodsko) a Hradecko. Zároveň však všemožně podporujeme naprosté sousedství obou expozic, aby bylo všem návštěvníkům již na první pohled zřejmé, že k sobě přirozeným způsobem patří a vzájemně úzce spolupracují."

Spustit audio