Kam o víkendu v Libereckém kraji? Vyberte si

23. červen 2018

Dřevorubecké klání v Ralsku, městské slavnosti v České Lípě, noční prohlídky na Grabštejně nebo Svatojánská pouť.

Zamiřte v sobotu na Lesnický den ve Skelné Huti v Ralsku, jehož součástí je i otevřené mistrovství republiky v práci s motorovou pilou. Ve startovním poli je i absolutní mistr světa z předposledního MS ve Švýcarsku a úřadující německý šampion Uli Huber.

Hejnický dřevorubec 2017

V sobotu můžete v liberecké zoo oslavit Mezinárodní den žiraf. V jejich pavilonu jsou připraveny komentované prohlídky.

Na hradě Grabštějn si v sobotu od 20 hodin nenechte ujít noční prohlídky se sv. Barborou. Letošním motivem je renesanční příběh, který připomene zlatý věk grabštejnského panství, jeho tehdejšího majitele a iniciátora velké přestavby dr. Jiřího Mehla ze Střelic.

Grabštejn - Hradozámecká noc

Rekonstruovaný zámek ve Stvolínkách na Českolipsku, který dříve sloužil třeba jako letní sídlo litoměřických biskupů, se v sobotu otevře veřejnosti. Letos chce obec dokončit opravu střechy zchátralé památky a začít s obnovou oken.

Sbor dobrovolných hasičů ve Višňové na Liberecku pořádá v sobotu od 10 hodin 10. ročník soutěže O povodňovou lopatu Memoriál Františka Melky st. Sbor zároveň slaví 145 let svého založení.

Za zábavou a muzikou můžete vyrazit třeba na městské slavnosti v České Lípě, které se konají k poctě patronů města Petra a Pavla. Účinkují tam například Tublatanka, Banjo Band Ivana Mládka, Fešáci nebo Zrní. Čeká vás tam i doprovodný program - jarmark, lunapark, neckyáda nebo rytířský tábor na hradě Lipý. V neděli pak v rámci slavností zpřístupní rozhlednu Štěpánku.

Na Rock for People už dorazily tisíce lidí. Potlesk sklidil i folkový písničkář Jiří Schmitzer

Dobrá muzika bude i u koupaliště Kristýna na Hrádeckém rockovém létu. Tam zahraje třeba Jiří Schmitzer, kapela Wohnout nebo Anna K.

V kostele svatého Mikuláše v Lomnici nad Popelkou vystoupí v sobotu v 15 hodin Klára Ptáčková na varhany a Libor Velíšek na trubku. V kostele svatého Jana Křtitele v Újezdu pod Troskama je v sobotu večer připraveno sobotní oratorium.

V neděli je na Prosečském hřebeni, na louce u hostince u Šámalů připravena tradiční Svatojánská pouť. Připraveny jsou ukázky folklorních souborů, přehlídka tradičních řemesel nebo péče o domácí zvířata.

Ve Vratislavicích nad Nisou U sila se v neděli od 14 hodin koná slavnostní otevření parku. Jsou připraveny soutěže pro děti a akci zpestří i koncert zpěváka Jakuba Děkana.

autor: mib
Spustit audio