Jordánské maso /recept od posluchačky Jany Kutílkové z Rožďalovic/ 11.10.2003
Suroviny:
6 plátků masa / buď libová krkovice nebo stehenní kuřecí řízky /, 1 kg syrových brambor, 3 cibule, 13 stroužků česneku, osminka kg másla, kečup a mleté skořice.
Postup:
Plátky masa naklepeme přes mikrotenovou folii, potom je osolíme a obalíme ve skořici. Naskládáme je na suchý pekáč, zakryjeme slabými plátky brambor.
Na brambory navrstvíme cibuli nakrájenou na kolečka a utřený česnek. Navrch nakrájíme kousky syrového másla a podlijeme malým množstvím vody.
Pečeme v předehřáté troubě - 40 minut. Po vyjmutí z trouby pokapeme přiměřeně kečupem, promícháme a dáme ještě dopéci do trouby.
Vaříme s Habadějem v sobotu 11.10.2003 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.