Jordánské maso /recept od posluchačky Jany Kutílkové z Rožďalovic/ 11.10.2003

Suroviny:
6 plátků masa / buď libová krkovice nebo stehenní kuřecí řízky /, 1 kg syrových brambor, 3 cibule, 13 stroužků česneku, osminka kg másla, kečup a mleté skořice.

Postup:
Plátky masa naklepeme přes mikrotenovou folii, potom je osolíme a obalíme ve skořici. Naskládáme je na suchý pekáč, zakryjeme slabými plátky brambor.
Na brambory navrstvíme cibuli nakrájenou na kolečka a utřený česnek. Navrch nakrájíme kousky syrového másla a podlijeme malým množstvím vody.
Pečeme v předehřáté troubě - 40 minut. Po vyjmutí z trouby pokapeme přiměřeně kečupem, promícháme a dáme ještě dopéci do trouby.

Vaříme s Habadějem v sobotu 11.10.2003 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ