Jordánské maso /recept od posluchačky Jany Kutílkové z Rožďalovic/ 11.10.2003
Suroviny:
6 plátků masa / buď libová krkovice nebo stehenní kuřecí řízky /, 1 kg syrových brambor, 3 cibule, 13 stroužků česneku, osminka kg másla, kečup a mleté skořice.
Postup:
Plátky masa naklepeme přes mikrotenovou folii, potom je osolíme a obalíme ve skořici. Naskládáme je na suchý pekáč, zakryjeme slabými plátky brambor.
Na brambory navrstvíme cibuli nakrájenou na kolečka a utřený česnek. Navrch nakrájíme kousky syrového másla a podlijeme malým množstvím vody.
Pečeme v předehřáté troubě - 40 minut. Po vyjmutí z trouby pokapeme přiměřeně kečupem, promícháme a dáme ještě dopéci do trouby.
Vaříme s Habadějem v sobotu 11.10.2003 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.