Jogurtová bublanina s borůvkami (od Táni Kejzlarové z Chrudimi)

Suroviny: 100 g polohrubé mouky, 150 g hladké mouky, 50 g másla, 2 žloutky, 30 ml mléka, 200 g bílého jogurtu, 150 g moučkového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 500 g borůvek

Postup:
Do mísy dáme obě mouky a prášek do pečiva. Promícháme.
Rozehřáté máslo, žloutky, mléko, jogurt a cukr mixujeme dvě minuty. Směs přidáme k mouce, lehce promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe borůvkami a pečeme 30 minut při 180 stupních Celsia.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.