Jiří Lábus je patronem sbírky liberecké Nadace Euronisa, přispět může každý

Nadace Euronisa po dvou letech v ulicích opět sbírá peníze na pomoc potřebným. I letos je patronem sbírky herec Jiří Lábus.

Peníze jsou určené na podporu deseti organizací. Studenty středních škol s kasičkami a drobnými předměty za 30 korun potkají obyvatelé v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Turnově a Rumburku na Děčínsku.

Co budou dárcům nabízet, popisuje ředitel nadace Petr Dušák: „Výrobky pocházejí z Amose, což je zapsaný spolek, kde je chráněná dílna. Jedním z nich je magnetka a otvírák – to je určitě praktické a druhou věcí je zrcátko.“

Otvírák a zrcátko, předměty, jejichž prodejem je možné vydělat peníze potřebným

„Rozhodnutí zda přispět, lidem ulehčuje fakt, že jsou dopředu vybrány projekty neziskových organizací, kam budou peníze putovat a také to, že budou dárci fakticky pomáhat svým spoluobčanům. Jedinečnost sbírky totiž spočívá v ojedinělém principu: Co se v daném městě vybere, tak tam také bude rozděleno.“
Petr Dušák, ředitel Nadace Euronisa

Sbírka Pozvedněte slabé! se koná již 16 let a díky ochotě těch, kteří nechtějí být lhostejní, se vybralo doposud přes 6,6 milionů korun. I letos je patronem sbírky herec Jiří Lábus.

Lidé mohou přispět nejen zakoupením předmětů na ulici, ale mohou také poukázat peníze na účet sbírky nebo poslat dárcovskou SMS.

Sbírka 2018
autor: Eva Malá
Spustit audio