Jičínští strážníci kontrolují dětská hřiště. Mrazivé počasí některé herní prvky poničilo

27. únor 2018 10:40

Povolené šrouby, poničené nebo chybějíci laťky v plotech. To jsou příklady problémů, které nyní jičínští strážníci na kontrolách dětských hřišť nachází. Podle nich jsou obhlídky častější, zimní počasí některé předměty poškodilo a ve spolupráci s pracovníky technických služeb je potřeba například zabezpečení opravit co nejdřív. 

S hlídkou jičínských městských policistů jsme dorazili na dětské hřiště U trati.

„Je to nejnavštěvovanější dětské hřiště v Jičíně. Je to na sídlišti, takže sem chodí spousta dětí," říká strážník Leoš Jón.

Přicházíme k jednomu z herních prvků. Jak vypadá kontrola, zda je vše v pořádku?

„Vizuálně se podíváme jestli není něco poškozeného, jestli jsou všude šrouby, jestli vše drží. Zda to není nějak porušené, zlomené," vysvětluje Leoš Jón.

Na dětském hřišti

Jak se zima a studené mrazivé počasí může na dětských hřištích podepsat?

„Mohou být narušeny nosné prvky vybavení hřiště. Mohou být porušeny houpačky, skluzavky, může to povolit a nemusí to držet," doplňuje Leoš Jón.

Strážníci toho hřiště zkontrolovali a nenašli žádnou závadu.

„Je tu uklizeno. Nejsou tady ani injekční stříkačky ani psí exkrementy," říká strážník Michael Vacek.

Na dětském hřišti

Usedáme do automobilu a pokračujeme v kontrole na další hřiště. Jsme na dětském hřišti v Popovicích. Tady je nové, moderní hřiště.

Leoš Jón právě informoval pracovníky technických služeb o problému, na který v Popovicích narazili: „Je tu vykoplá jedna plaňka v oplocení. Po zimě bývá narušení větší než přes léto. I v zimě na hřiště ty děti chodí. A když napadne sníh, tak ti strážníci na těch hřištích tak často nebývají. Máme starosti se schůdností chodníků a tak dále."

Strážníci budou pochopitelně v kontrolách dětských hřišť pokračovat. A to v průběhu celého roku.

Na dětském hřišti
Spustit audio

Související