Ježíškova vnoučata rozdávala dárky i v Přepychách na Rychnovsku. Pan Miroslav dostal pilku

21. prosinec 2019 10:51

Ježíškova vnoučata Českého rozhlasu mají v těchto dnech plné ruce práce, doručují totiž dárky napříč celou republikou. A dorazila už také do Domova důchodců v Přepychách na Rychnovsku. Tam žije pan Miroslav, který je vášnivý zahrádkář. Proto asi nikoho nepřekvapí, že si letos napsal o pilku.

Čtěte také

S panem Miroslavem jsme se sešli kvůli Ježíškovým vnoučatům.
„Já jsem si přál pilku na řezání stromů."

Člověk by si řekl, že je pan Miroslav v domově důchodců, bude tam odpočívat, a on si přitom přeje pilku!
„Chtěl jsem si dát na rok pauzu, ale nedalo mi to. Dělám tu zahradničinu už tři roky, potřebuji pracovat"

„Pan Miroslav se nám stará o zahradu. V létě pěstuje okurky a rajčata. Potom mají i klienti čerstvou bio zeleninu," doplňuje Lenka Morávková, aktivizační pracovnice Domova důchodců v Přepychách.

Teď už tedy má k dispozici i pilku, své vánoční přání.
„Už jsem něco ořezal, mám ji, je pěkná."

Čtěte také

„Jde o teleskopickou pilu, takže pan Miroslav může opravdu řezat i větve v korunách stromů. Dárek mu udělal velikou radost. Přál si klasickou, menší pilku. A zatím dostal takový drahý nástroj. Takže opravdu byla radost ohromná," usmívá se Lenka Morávková.

A pan Miroslav hned ještě doplňuje.
„Stačila by mi ta malá ruční pilka. Ale tohle je opravdu velký pomocník. Hodně času jsem trávil na zahradě. Dělal jsem i pro sousedy."

Pan Miroslav tedy svůj vánoční dárek už dostal. Jeho teleskopická pilka už se těší na další prořez stromů, na který se chystá hned ze začátku příštího roku.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související