Jen co odstartoval nový školní rok, papírnictví zažívají nápor zákazníků. O co je největší zájem?

2. září 2022 09:14

Papírnictví zažívají nápor zákazníků. Jen co začal nový školní rok, žáci dostali od učitelů seznamy potřebných věcí a míří na nákupy. Jak to aktuálně vypadá v jednom z obchodů ve Vrchlabí, to zjišťovala přímo na místě reportérka Kateřina Kohoutová.

Prodavačky v papírnictví jsou teď opravdu ve velkém zápřahu. Více zákazníků začalo přicházet už v posledním prázdninovém týdnu a začátkem tohoto týdne.

Čtěte také

Ovšem jen co se školáci vrátili do lavic, tak je v prodejně v podstatě po celý den hodně živo.

Mnoho dětí dostalo ve škole od učitelů seznamy potřebných pomůcek a tak hned vyrazily nakupovat. Jak jsem se sama přesvědčila, tak některých věcí v papírnictví už pomalu ubývá nebo jsou už dokonce vyprodané a pracovníci je musí doobjednávat.

Já jsem například sháněla konkrétní školní diář už v pondělí, objednali ho, ale přišly jen dva kusy, které zase okamžitě zmizely. Tedy je zapotřebí s tím počítat. Zásoby jsou ale prý dostatečné, jen je zkrátka nutné si na některé věci trošku déle počkat.

Jak pracovníci papírnictví nápor zvládají, museli se mu nějak přizpůsobit a co se nejvíc prodává?

Čtěte také

Ti, se kterými jsem mluvila já, přiznali, že je nyní opravdu slušný zápřah, který nejspíš ještě několik následujících dní potrvá. Například v tomto papírnictví kousek od centra Vrchlabí mají otevřeno už od 7:00 hodin ráno, kdy sem už přicházejí první zákazníci, třeba děti při cestě do školy.

Pracovníci tedy v obchodě teď tráví více času, protože kromě prodeje je také samozřejmě nové věci vybalovat a třídit. Nejvíce se prodávají sešity, obaly, prostě klasické školní potřeby.

Ty jsi zjistila, že v papírnictví se pouze neprodává a nepomáhá s nákupy, ale pracovníky zaměstnává také ještě něco jiného.

Čtěte také

Kromě již zmíněného chystání nového zboží, které denně do prodejny přichází, tak je to nyní hlavně obalování sešitů a učebnic. Spousta z nich má totiž různé a dá se říct až atypické rozměry. A tedy kupovat celé sady obalů se podle prodavaček zákazníkům vůbec nevyplatí. Protože často obaly na učebnice či sešity nepasují.

Cedy žáci a někdy i rodiče často přicházejí s celými kupičkami knížek, sešitů a různých cvičných listů, a vše si na prodejně nechávají od pracovníků obalit. Někdy si musí chvíli počkat, protože zejména kolem 14. až 15. hodiny tady bývá dost plno.

Spustit audio

Související