Jen 3 dny si mohli lidé v Hradci Králové užít radovánky na koupališti Flošna. Už je zase zavřeno

16. květen 2018 09:15

O 15 dní dřív než vloni zahájilo provoz hradecké letní koupaliště Flošna. Ale milovníci vodních radovánek si v areálu užili jen tři dny a teď je opět zavřeno. Otevření předcházelo velmi horké počasí. To ale vystřídal příchod studené fronty a ochlazení. Proto se provozovatel Správa nemovitostí Hradec Králové rozhodl do odvolání koupaliště zavřít. 

Vodní radovánky si o uplynulém víkendu na Flošně užili první nedočkavci. Podle správce koupaliště Jana Konvalinky tu napočítali stovky zájemců: „Zájem byl veliký. První den přišlo tedy méně lidí, celkem 260, protože odpoledne pršelo. Ale neděle byla nádherná a přišlo 820 návštěvníků. Pondělí bylo také pěkné, ale přeci jen, ještě nejsou prázdniny, ještě jsou pracovní dny, takže si přišlo zaplavat 100 plavců a pár lidí si tady poleželo na sluníčku."

Slunce ale vystřídalo ochlazení a podle meteorologů má být v příštích dnech také deštivo.

Na koupališti Flošna v Hradci Králové

Proto se provozovatel areálu Správa nemovitostí Hradec Králové podle Amálie Moličové rozhodl do odvolání zavřít: „Koupaliště Flošna bylo otevřeno za hezkého počasí, kdy se předpokládalo, že to letní počasí bude pokračovat. Veřejnost nás tlačila k tomu, proč ještě nemáme otevřeno, tak jsme se snažili otevřít co nejdříve. Aby bylo koupaliště k dispozici všem návštěvníkům. Nepředpokládali jsme, že tak radikálně změní počasí během pár dnů. Tedy hlavním důvodem, proč je teď koupaliště zavřeno, je nepřízeň počasí."

Druhým problémem, se kterým se koupaliště potýká, je nedostatek plavčíků pro hlavní sezónu.

„Neznamená to, že na Flošně nejsou plavčíci. Jsou tu, ale nemáme samozřejmě naplněny kapacity na tu hlavní sezónu. Protože koupaliště bylo otevřeno ve vedlejší sezóně, což znamená, že se může dočasně zavřít kvůli nepřízni počasí. Až se počasí zlepší, tak bude koupaliště zase otevřeno a plavčíci tam jsou," mluví Amálie Moličová o pracovnících z krytého Aquacentra v Městských lázních, odkud by se v případě nutnosti, přesunuli právě na Flošnu.

Koupaliště Flošna v Hradci Králové

Toto řešení nevylučuje ani Jan Konvalinka: „Co se týče těch plavčíků, jelikož tam jsou požadavky na nějakou vzdělanost a odbornost, tam ten problém může trošku nastat. Ale máme připraveny nějaké plány a když bude nejhůř, tak nás prostě podpoří z Aquacentra ve městě a koupaliště bude prostě v těch vedrech otevřeno."

Vše je tedy závislé na dalším vývoji počasí. Zatím je předpoklad, že koupání na Flošně bude možné až na přelomu května a června.

autoři: Milan Baják , luc
Spustit audio

Související