Jeho ústy hovoří například Russel Crowe nebo Paul Reiser. A mezi herci má přezdívku Ťulda

Jednohubky Tomáše Magnuska hostily tentokrát v naší radiokavárně u mikrofonu herce a dabéra Otakara Brouska mladšího, který je v hereckém prostředí přezdívaný Ťulda. V dabingu propůjčil svůj hlas například Davidu Thewlisovi ve filmové sérii Harry Potter.

Otakar Brousek mladší pochází z hereckého prostředí, jeho otec Otakar Brousek starší byl přední český herec, jeho sestra Jaroslava Brousková je rovněž herečkou.

Po absolutoriu na pražské konzervatoři působil od roku 1978 v divadle na Kladně (v roce 1945 zde začínal hrát i jeho otec) a vydržel zde hrát 12 let. V letech 1990 až 2007 byl v angažmá v Městských divadlech pražských. Mezi roky 2008 a 2012 byl stálým hostem Divadla Na Fidlovačce.

Od září 2012 je členem hereckého souboru Divadla na Vinohradech. Kromě divadla vystupuje i ve filmu a televizi. Příležitostně se věnuje i moderování.V roce 2010 byl nominován na cenu Thalie za roli Veršinina ve Třech sestrách v divadle Na Fidlovačce.

Ještě coby student konzervatoře začal hrát ve filmech. Debutoval rodinným snímkem Jiřího Hanibala Údolí krásných žab, ztvárnil desítky rolí v televiznách inscenacích, seriálech a pohádkách.

Otakar Brousek mladší hostem pořadu Jednohubky Tomáše Magnuska

Objevil se také na stříbrném plátně, například ve filmech Hop a je tu lidoop, Svatba upírů nebo Snowboarďáci, kde ztvárnil roli otce jednoho ze dvou hlavních hrdinů Rendyho.

Orakar Brousek mladší se také věnuje dabingu. Jeho ústy hovoří například Russel Crowe nebo Paul Reiser.

Jako dítě byl malý Otakar nesmělý, velmi dlouho prý vůbec nemluvil. „Tatínek už dokonce zvažoval, že mě vezme k dětskému psychologovi. Naštěstí to nakonec nebylo nutné,“ směje se syn skvělého herce, recitátora a dabéra Otakara Brouska staršího. Právě díky plachosti ale přišel ke své přezdívce Ťulda.

„Jednou se mě nějaké sousedka zeptala, jestli jsem chlapeček, nebo holčička. A já, jak jsem byl nemluvný a navíc plachý, jsem jí odpověděl: Ťulda! Miloval jsem totiž Spejbla a Hurvínka a Hurvínek svému tatínkovi říká taťulda. Takže jsem tím tehdy zřejmě chtěl říct, ať se zeptá táty... a zůstalo mi to dodnes,“ vysvětluje Otakar Brousek mladší.

autoři: Milan Baják , Tomáš Magnusek
Spustit audio

Související