Jednoduché kuřecí roládky s bramborovou kaší. Lehké jídlo, za které vás pochválí i vaše děti

Kuřecí roládky patří mezi výborná pohoštění a atraktivní slavností jídla, která jsou lehká a zdravá. A když k nim uděláte dětem bramborovou kaši, tak si můžete být jisti, že na talířích vůbec nic nezůstane.

Minimální množství kalorií s maximálním kulinářským a estetickým efektem přináší kuřecí roládka. Pracuje se snadno dostupnými surovinami a výsledná chuť je skutečně vynikající. Náplň rolády můžete variovat podle momentálních chutí nebo zásob spižírny.

Suroviny:
4 větší kuřecí prsa, 200 g lučiny, 100 g paprikového salámu, 1 stroužek česneku, grilovací koření, čerstvá petrželka, sůl, pepř

Postup:
Omytá kuřecí prsa rozřízneme a otevřeme jako knihu, maso pak přes mikrotén opatrně naklepeme. Osolíme a opepříme.
Lučinu promícháme s nasekanou petrželkou a prolisovaným stroužkem česneku.
Dvě rozklepaná prsa položíme vedle sebe a sklepneme dohromady k sobě, aby vytvořila malý plát na roládu.
Maso potřeme polovinou ochuceného sýra, poklademe plátky salámu a svineme.
Stejně postupujeme při přípravě druhé rolády.
Obě rolády zabalíme do dvojitého alobalu vysypaného grilovacím kořením a dáme péct do pekáčku do vyhřáté trouby na 200°C.
Pečeme asi půl hodiny, pak balíčky rozevřeme, tak aby nám nevytekla šťáva, zvýšíme teplotu na 230 stupňů a dopečeme, aby měly roládky křupavou kůrku.

Kuřecí roláda je perfektní vynález, jak s velkou parádou naservírovat kuřecí maso. Když koupíte kuřecí prsa, naplníte každé jinou náplní a potom rozkrájíte, budete mít na talíři směs krásně barevných plátků, šťavnatých a plných výborné chuti.

Závitek (ilustrační foto)
autor: KAB

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.