Jediný náš mužský profesionální oktet Gentlemen Singers. To je 8 chlapů, 8 názorů, ale jen jeden šéf

19. září 2021

Vokální soubor Gentlemen Singers z Hradce Králové je jediným profesionálním mužským oktetem v České republice, vítězem mezinárodních soutěží a pravidelným účastníkem významných festivalů od USA až po Jižní Koreu. Soubor od svého vzniku v roce 2003 absolvoval stovky koncertů v mnoha zemích na čtyřech kontinentech a vydal spoustu kritikou velmi kladně ohodnocených nahrávek.

Členové vokálního souboru Gentlemen Singers se sídlem v Hradci Králové byli hosty živého vysílání z radiokavárny District V Českého rozhlasu Hradec Králové v Havlíčkově ulici v pátek 17. září 2021 po 11. hodině.

Čtěte také

Nedílnou náplň činnosti souboru tvoří také edukace formou workshopů a master class určených jednotlivcům i celým sborům, při níž členové souboru zúročují vlastní zkušenosti získané díky spolupráci s předními světovými ansámbly, dirigenty, sbormistry a skladateli.

Soubor také každoročně v červnu pořádá festival Sborové slavnosti Czech Choir Festival Hradec Králové, jehož hlavním cílem je propagace české sborové hudby u nás a prostřednictvím pozvaných špičkových sborů z celé Evropy i v zahraničí.

„V Gentlemen Singers se snažíme vždy o nějakou generační obměnu, my staří mládneme s těmi mladšími. Takže máme teď šikovného uměleckého vedoucího mladého Jardu Schindlera, což je skvělý muzikant. Všichni respektujeme, že to má muzikantsky na povel. 8 chlapů koncertuje už 18 let, je to 8 názorů a samozřejmě někdo musí rozhodnout. Poslední slovo musí mít jeden," usmívá se Richard Uhlíř ze souboru Gentlemen Singers.

Lada Klokočníková, Richard Uhlíř a Jaroslav Schindler z Gentlemen Singers v rozhlasové kavárně

A řeč byla také o spolupráci vokálního souboru Gentlemen Singers s Českým rozhlasem Hradec Králové a účasti na slavnostních galavečerech vyhlašování výsledků ankety Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku, které se již stalo prakticky tradicí.

Příjemný poslech!

Spustit audio

Související