Jeden z nejtěžších závodů historických vozů The Winter Trial 2020 se zastavil i v Hradci Králové

28. leden 2020

Mezi 75 posádkami oblíbené mezinárodní soutěže historických automobilů The Winter Trial 2020 jsou i dvě české. Karel Mach a Jan Bláha, Michal Pavlíček a Ondřej Kroutil. Honzu trápí moribundus, potkali v protisměru pluh. O dalších nástrahách i chuti závodit natočila reportáž Pavla Kindernayová.

Krásná historická vozidla s tuningovými výfuky, vítězný doutníček, fajfka i rozevláté bílé šály. To vše mohli vidět lidé v pondělí v noci v Hradci Králové. Před půl jedenáctou se k hotelu Alessandria ve východočeské metropoli začali sjíždět účastníci jednoho z nejtěžších závodů svého druhu The Winter Trial 2020.

Mezi 75 posádkami jsou i dvě české. S legendárním vozem Škoda 130 RS z roku 1973 jedou Karel Mach a Jan Bláha. S o rok mladším vozem Triumph TR6 se pokusí uspět Michal Pavlíček s Ondřejem Kroutilem. Nejvíce se těšili, že si dají po skončení noční etapy pivo.

Honzu trápí moribundus, potkali v protisměru pluh i traktor a nástrah na trati, která byla zatím samý led a sníh, je daleko víc. Ale jsou rozhodnuti závod dokončit a zkrátka se příjemně projet.

The Winter Trial 2020
to je mezinárodní dálková rally veteránských vozidel. Letošního ročníku se účastní pětasedmdesát posádek.

Trasa vede z České republiky do Rakouska, cíl bude v Sankt Wolfgangu 31. ledna 2020.

Jaká je naděje na vítězství v legendárním závodu, kde nevyhrává rychlost ale přesnost a jaké speciální vybavení závodníci potřebují?

Poslechněte si reportáž Pavly Kindernayové:

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.