„Je to takový dobrodružství. Návrat do starých časů. Nostalgie.“ Viktor Preiss o sobotní hře živě

20. září 2019

Už tuto sobotu od 20:00 odvysílá Dvojka rozhlasovou hru živě. V hlavní roli v Podivném odkazu doktora Jekylla a pana Hyda uslyšíte, a dokonce i uvidíte Viktora Preisse.

„Je to takový dobrodružství. Návrat do starých časů. Nostalgie,“ pochvaluje si Viktor Preiss svou účas v sobotní rozhlasové hře živě. Podivný odkaz doktora Jekylla a pana Hyda Dvojka natočí a zároveň odvysílá v přímém přenosu už tuto sobotu 21. září 2019 od 20:00.

Unikátní divácký zážitek

„Je to velice ojedinělý tvar, kdy posluchač a zároveň i divák tady v sále může odezírat všechny zvukové efekty, výrazy herců, přesuny a celé aranžmá toho našeho orchestru. Mám na mysli herce i hudební složku, rekvizitáře, resp. zvukaře a další,“ láká Preiss.

Divácký zážitek přímo v sále čeká na vítěze soutěže o vstupenky. Nepřijdete o něj ale ani vy doma. Hru budeme přenášet živě i ve videu. Sledujte ji v přímém přenosu na webu Dvojky nebo na našem Facebooku, anebo pak ze záznamu na YouTube.

Vraždy napříč staletími

„Já osobně hraju postavu profesora, který zkoumá všechny vraždy před staletími i ty současné. A zjišťuje, že to všechno bylo jinak. A nejenom to, ale že dneska smrt vlastně nic neznamená. Že je to jenom takové slovo, taková poznámka ve statistice.“

Podivný odkaz doktora Jekylla a pana Hyda

Ranní Dvojka zasahuje

Jedné z rolí se v příběhu zhostila taky editorka Ranní Dvojky Regina Květoňová. Pozorní diváci ji mohli zachytit už v TV seriálu Zkáza Dejvického divadla, taky v roli reportérky Českého rozhlasu. Jaké to je zahrát si jako amatér po boku Viktora Preisse?

„Je to velký zážitek. Musím říct, že úplně slyším a vidím figuru, kterou on svým hlasem upravuje, dělá ji zajímavou, hlubokou, prostoupenou nejrůznějšími emocemi, až vám z toho jde mráz po zádech.“ Podívejte se na její reakci ve videu.

Unikátně živě hraná a vysílána rozhlasová hra. Poslouchejte v rádiu v sobotu 21. září 2019 od 20:00, zpětně pak kdykoli na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v mobilní aplikaci. Sledujte také živý videostream na Facebooku Dvojky anebo následný záznam na YouTube Dvojky.

autoři: Adam Kebrt , rota

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.