Je spousta možností jak si připravit kuřecí kapsu. Plněná kuřecí prsa vás nikdy nezklamou

Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná kuřecí prsa. Nebudete litovat.

Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. A náplň můžete různě obměňovat.

Kuřecí prsíčko plněné bylinkovou nádivkou

Suroviny:
vykostěná kuřecí prsa, mozzarella, cherry rajčata - mohou být i sušená, olivový olej, bazalka, sůl, pepř

Postup:
Kuřecí prsa očistíme a ostrým nožem do nich uděláme zářezy, hluboké asi do tří čtvrtin tloušťky masa.
Mozzarellu nakrájíme na plátky, rajčata rozřízneme na poloviny.
Maso potřeme olejem a každou štěrbinu vyplníme plátkem mozzarelly, polovinou rajčete a lístkem bazalky.
Osolíme, opepříme.
Prsa poklademe na plech, podlijeme trochou vody nebo vývaru a pečeme asi 30 minut, v závislosti na jejich velikosti.

Pojem supreme se vztahuje ke způsobu naporcování masa. Jde o prsa zároveň s křídlem
autor: KAB

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.